OFFICE
Green

Přepínejte mezi tématy z kanceláře nebo pro zelená řešení.

Perspektiv pro STRV: Kancelář s nádechem brněnských kaváren

Jednou z prvních zabydlených kanceláří ve vznikajicím Vlněna Office Parku je prostor společnosti STRV. Mezinárodní společnost věnující se vývoji aplikací pro mobily a weby interiérem, které navrhlo studio Perspektiv, cílí na mladé vývojáře a designéry, pro které je dnes vysoký standard kanceláří samozřejmostí.

Studio Perspektiv, jehož jednatelem je architekt Martin Stára, při návrhu vyšlo z designu pražské office společnosti STRV. Ta byla mimo jiné v roce 2016 oceněna v soutěži Zasedačka roku. „Nové kanceláře STRV navazují na design pražských kanceláří od architektů ze studia Perspektiv, jen v menším měřítku a s novou paletou materiálů,“ uvedl architekt Stára.

Naším cílem bylo navodit v kanceláři stejnou atmosféru, která již dva roky funguje v naší pražské kanceláři. I proto jsme zvolili stejný styl a kanceláře doplnili ilustracemi Karolíny Strykové inspirované brněnským slangem, naší firemní kulturou a značkou STRV,“ potvrdil Stárova slova pro server CzechCrunch Lubo Smid STRV.

Zaměstnanci společnosti, kteří vyznávají kavárenský způsob života, se už po vstupu budou cítit jako doma. Návštěvníci by si zase mohli myslet, že si spletli podlaží a vešli do skutečné kavárny. „Vstupem je multifunkční prostor s kuchyní inspirovanou barovou kulturou, který funguje jako neformální zóna pro každodenní setkání nebo může hostit až čtyřicet návštěvníků,“ dodal architekt. Tento prostor architekti nazvali "Spacebar" a navazuje na pražský "Scrollbar".

O nezaměnitelnou atmosféru se postarala Karolína Stryková s ilustracemi inspirovanými brněnským slangem i firemní kulturou STRV.

Bloky zasedacích místnosti s dřevěným obkladem vymezují prostor pro práci a jsou navrženy s důrazem na akustiku. Zajímavým detailem je oranžově vyvedené akustické obložení jedné ze stěn zasedacích místností.

Pro zajištění klidu pro práci jsou v jádru umístěny místnosti pro telefonování.

Stěny nejrozlehlejšího open space prostoru tvoří grafické výjevy od designérů STRV.

Kancelář je plná drobných a někdy i úsměvných detailů jako řecké písmeno pí, které značí „onu“ místnost.

STRV Brno

Architekt: Martin Stára, Studio Perspektiv
Rozloha: 300 m2
Místo: Vlněna Office Park, Brno
Fotografie: Jiří Hloušek

Autor: Jiří Hloušek

Šéfredaktor blogu archSPACE je textařem, fotografem a obdivovatelem dobré architektury.