Zelená spirála – nový pohled na schodiště v kancelářských prostorech

Dokážete si představit, že byste si v práci během cesty z jednoho oddělení do druhého natrhali lístky čerstvé máty a hned si z nich uvařili čaj. Paul Cocksedge Studio přináší inovativní pohled na schodiště v kancelářských prostorech, které se může stát kreativní oázou každého pracoviště.

ampersand_staircase_001_ÔêÅmarkcocksedgeZelená spirála s prostory pro čtení, kreslení, relaxaci a pití čaje tvoří centrální část nově postavené kancelářské budovy v londýnské čtvrti Soho. Unikátní sochařské schodiště navrhlo Paul Cocksedge Studio pro kancelářské prostory firmy Amperstand. Schodiště nacházející se v atriu spojuje celkem 4 patra budovy a je zhmotněním současného přístupu ke kancelářským prostorám s ohledem na kreativní brand značky Amperstand, který v sobě spojuje dynamiku a konektivitu důležitou pro obchod.

ampersand_staircase_004_markcocksedge

„Pokud je schodiště především o tom dostat se z bodu A do bodu B – proč by v meziprostoru nemohl být zelený dýchající svět. Doufám, že schodiště bude používáno způsoby, které jsme ani neočekávali. Opravdu se těším, až zaměstnanci sami objeví ideální způsob jeho využití.“ architekt Paul Socked

Odstraněním nosného sloupu z centra schodiště vznikly platformy pro relaxaci a neformální interakci na pracovišti. Květinová výsadba po obvodu zábradlí vytváří létající zahradu v kancelářském prostoru. Nabízí se zde možnost pěstování bylinek a například přípravy vlastního mátového čaje. Stavbu tvoří ocelová konstrukce a bylo na ni použito dřevo z bílého amerického dubu.

ampersand_staircase_005_markcocksedge

Zelené schodiště v kancelářské budově firmy Amperstand, Soho, Londýn, Velká Británie

Architekt Paul Socked, Paul Cocksedge Studio

Realizace 2015

Fotografie: Mark Cocksedge

Zdroj